Over

Jeroen Bertrams (1974) studeerde Economie en Rechten in Rotterdam. Nog tijdens zijn studie wordt hij in 1998 gehunt door één van de meest vooraanstaande marketing consultancy’s van Nederland. Hij adviseert Raden van Bestuur van grote ondernemingen over het fenomeen “internet”. Na vele creatieve sessies, waarin hij samen met CEO’s over de digitale toekomst filosofeert, en een reeks reizen naar New York waar de potentie van het internet pas echt tot hem doordringt, besluit hij na de millenniumwisseling zelf te gaan ondernemen.

Maar niet voordat op zijn 24e zijn eerste boek verschijnt met de titel “De Kennisdelende Organisatie”. De publicatie wordt lovend ontvangen en staat wekenlang bovenaan de lijst met bestverkochte managementboeken. De rechten worden aan diverse landen verkocht. Grote publicaties omschrijven hem als “de nieuwe managementgoeroe van Nederland”. Zelf wil hij er niets van weten en stelt: “Ik heb gewoon geschreven hoe organisaties beter kunnen werken, dat is alles.”

Vanaf 2001 staat hij aan de basis van drie internetsites die in korte tijd doordringen tot de 50 best bezochte websites van Nederland. Voor de door hem in 2001 opgerichte weblog hyped.nl schrijft hij in tien jaar tijd, tot aan de overname door een groot mediaconcern, meer dan 6000 artikelen, waarmee hij wordt genomineerd voor een Dutch Bloggie, een prijs voor de best geschreven weblog van Nederland.

Na de verkoop van de websites in 2006, besluit hij zich toe te leggen op advieswerkzaamheden en het schrijven van artikelen en boeken. In 2006 verschijnt zijn boek “Op naar de Top” waarin hij beschrijft hoe managers beter kunnen presteren. CEO’s van grote bedrijven als KPN, TNT, Randstad en Ahold hangen aan zijn lippen en werken mee aan het boek.

In 2010 verschijnt “Online Marketing: strategie en tactiek”, door hem zelf omschreven als “vrij saai boek dat marketeers helpt om op vrij slimme wijze op internet geld te verdienen.” In 2012 volgt “Social Media Expert in een Week” (Bol.com #1 bestseller”) en in 2013 “Online Marketing Expert in een Week”. Laatstgenoemde boek wordt door BOL op de lijst met beste boeken van 2013 gezet en door MarketingTribune omschreven als “boek dat uitstekende basis voor elke online marketeer biedt”.

Inmiddels is Jeroen – soms tegen wil en dank – uitgegroeid tot “internetgoeroe”. Met zijn werk wint hij diverse prijzen, waaronder twee internationale ECHO’s voor de beste wereldwijde online marketing campagne in de categorie “finance”. Als expert maakt hij regelmatig zijn opwachting in de media. Hij treedt op bij onder meer Nieuwsuur, Netwerk, TROS Radar, BNR Nieuwsradio, RTL Boulevard, 3FM en Q Music.

Jeroen werkte onder meer voor Randstad, Centraal Beheer Achmea, Nuon, SNS Bank, Essent, Tempo Team, PNOzorg, Philips en KLM. Maar ook voor diverse startups. Hij behoorde tot de eerste vijf gebruikers van Google Adwords, mocht Google Adsense in Nederland als eerste testen, bracht Social Media Marketing naar grote bedrijven.

Jeroen schrijft niet alleen over online marketing. In mei 2014 verscheen zijn debuutroman “Het IQ van Victoria“.

Online Marketing Adviseur en Auteur